ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ για την υποψηφιότητά μου..

 
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές αλά πρέπει όμως κάποια στιγμή εσείς οι άρχοντες τις εξουσίας που εμείς σας ψηφίζουμε , έχετε υποχρέωση να δείτε τι θα κάνετε με αδέσποτα διότι έχει γίνει μια τρομερή πληγή για την πόλη του Βόλου, δεν τολμάμε να βγάλουμε τα εγκονάκια μας στις παιδικές χαρές , ακόμα και στην παραλία έχουν επιτεθεί σε εμένα προσωπικά ευχαριστώ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Ευχαριστώ πολύ φίλε και επίτρεψέ μου δύο λόγια για τα αδέσποτα.
Το πρόβλημα των αδέσποτων, που φαίνεται απλό, ξεκινάει από τα δεσποζόμενα και το μηχανισμό για την αυστηρή εφαρμογή του νόμου που πρέπει να υπάρξει. Είναι ένας σύγχρονος νόμος που ισχύει στην Ευρώπη που θαυμάζουμε, τουλάχιστο, στον τομέα των αδέσποτων αφού προβλέπει ότι:
1) όλα τα σκυλιά πρέπει να έχουν ταυτότητα αναγνωρίσιμη (τσιπάκι ηλεκτρονικό) ώστε το όργανο ελέγχου (σήμερα η Αστυνομία, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας) με ένα απλό "μηχανάκι" ελέγχου (εξ αποστάσεως) να μπορεί να το ελέγξει. Σε όποιον διαθέτει σκύλο που ελέγχεται, όταν τον βγάζει βόλτα, ότι δεν έχει τσιπάκι-ταυτότητα επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο 
2) αν όλα τα σκυλιά είχαν τσιπάκι κανείς δεν θα τολμούσε να εγκαταλείψει το σκύλο του διότι θα ελεγχόταν (από το τσιπάκι) για εγκατάλειψη με αυστηρό πρόστιμο.
3) ο Δήμος σύμφωνα με το νόμο περιθάλπει τα αδέσποτα, τα στειρώνει, τα ταυτοποιεί και τα απελευθερώνει υποχρεωτικά στο χώρο που τα συνέλαβε.
4) Η αυστηρή εφαρμογή του νόμου, η "υιοθεσία" και η προσπάθεια όλων θα μπορούσε σε βάθος χρόνου, εκτιμώ  5-10 χρόνια, να μηδενίσει τον αριθμό των αδέσποτων. Αυτό προϋποθέτει αυστηρό μηχανισμό ελέγχου που σήμερα ούτε ο δήμος ούτε η ΕΛΑΣ διαθέτει 
.

ΥΣ : Η πολιτεία εγκατέλειψε τους δήμους τους οποίους επιχορηγούσε με ένα μικρό ποσό για το πρόβλημα των αδέσποτων. Ο Δήμος διαθέτει σήμερα από τις πενιχρές οικονομίες πάνω από 70.000  ευρώ το χρόνο για την περισυλλογή και την περίθαλψη.
Άρα όποιος σήμερα απελευθερώνει δεσποζόμενο σκύλο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην πόλη που ζει και ταυτόχρονα επιβαρύνει το συμπολίτη του. 
Τα αδέσποτα είναι και θέμα πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα οι ανατριχιαστικοί διάλογοι της Πυροσβεστικής

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ