Από τα τοπικά ΜΜΕ: Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου, με κυριότερο θέμα την ενημέρωση των μελών της σχετικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Στην έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος κ. Φωτεινή Κοκκινάκη υπογράμμισε το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, η οποία καλείται να γνωμοδοτήσει για σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της μείζονος πόλης. Ως εκ τούτου, θεωρείται αναγκαία – όπως είπε -η συμμετοχή των μελών σε κάθε συνεδρίαση, προκειμένου με τις απόψεις και προτάσεις τους να συμβάλουν στη λήψη των ορθότερων αποφάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή απαρτίζεται από 21 μέλη - εκπροσώπους αντιπροσωπευτικών φορέων όπως είναι το ΤΕΕ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η ΕΕΤΕΜ, το τμήμα Τροχαίας Βόλου, το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, το Εμπορικό επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι Σύλλογοι ΑΜΕΑ, Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, Ιατρικός και η ΜΟΤΟΛΕΒ.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ηλ. Ξηρακιά σχετικά με την πρόταση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό του Βόλου, την οποία επεξεργάστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, με στόχο να αποτελέσει τη βάση ενός ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Το θέμα συμφωνήθηκε να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, ώστε τα μέλη, αφού μελετήσουν την πρόταση, να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο του Βόλου.
Στο μεταξύ, με αφορμή την εξέταση αιτήματος ιδιωτικού ΚΤΕΟ για τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποξηλωθούν όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και να διαμορφωθεί συγκεκριμένη πρόταση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, για την κατασκευή και τοποθέτηση ομοιόμορφων καλαίσθητων πινακίδων οι οποίες δεν θα υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και δεν θα εμποδίζουν την κίνηση πεζών και οχημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα οι ανατριχιαστικοί διάλογοι της Πυροσβεστικής

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ