ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΙΑ ΞΗΡΑΚΙΑ

Για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Βόλου

«Από καιρό έχω εκφράσει την επιθυμία μου, στον Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια, να συνεχίσω και να «κλείσω» την ενασχόλησή μου με τα δημόσια πράγματα, στην πιο αυθεντική έκφραση της τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο Δήμος που ο καθένας μας ζει και εργάζεται.
Αποδέχθηκα, γι’ αυτό, ευχαρίστως το κάλεσμα του Πάνου Σκοτινιώτη να συμμετάσχω στη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας, μετά τη συνένωση του Βόλου με τους οκτώ γειτονικούς Δήμους και τη μια Κοινότητα.
Δυστυχώς η νέα αυτή εποχή για την Αυτοδιοίκηση έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και μια περίοδο κρίσης αξιοπιστίας των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και την ίδια την Αυτοδιοίκηση.
Πιστεύω, όμως, ότι οι νέοι ισχυροί Δήμοι μπορούν να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη του πολίτη. Μπορούν να κερδίσουν και πάλι το πλεονέκτημα του πιο αποτελεσματικού δημοκρατικού θεσμού στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.
Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα, της πόλης και της περιοχής, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και απαιτούν τη συστράτευση όλων. Η ανάδειξη μιας νέας Δημοτικής Αρχής που θα καταφέρει να συνεγείρει και να κινητοποιήσει τους πολίτες στον κοινό στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της δημιουργίας μιας πρότυπης συμπολιτείας βιώσιμων πόλεων και οικισμών γύρω από το Βόλο είναι βασική προϋπόθεση σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
Η Δημοκρατική Συμπολιτεία με επικεφαλής τον Πάνο Σκοτινιώτη έχει όλα τα εχέγγυα να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, να επανασχεδιάσει το μεγάλο αυτό Δήμο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.
Σ’ αυτή τη συναρπαστική νέα εποχή για την πόλη και την περιοχή μας, θα προσπαθήσω να συμβάλω με τις γνώσεις, την εμπειρία και όλες τις δυνάμεις μου.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στη διαχείριση μιας σειράς θεμάτων του Νομού, την τελευταία 4ετία, τους Δημάρχους για τη δημιουργική συνεργασία και βέβαια τους συναδέλφους και τους συνεργάτες υπαλλήλους των υπηρεσιών της Νομαρχίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΙΑ ΞΗΡΑΚΙΑ


«Είναι γνωστό ότι ο νευραλγικός και με μεγάλο όγκο δραστηριοτήτων τομέας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ήταν ο τεχνικός τομέας. Όταν μάλιστα αναλαμβάνεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση έργων που ανήκουν στα κεντρικά Υπουργεία το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Ο άνθρωπος που ανέλαβε τον τομέα αυτό, την τελευταία 4ετία στο Νομό, και τον έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία, ήταν ο Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς.
Μεθοδικός, χαμηλών τόνων με ευθυκρισία στη χάραξη πολιτικής ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης που πάντα μας πρότεινε πολλές πρωτοβουλίες και καινοτόμες ιδέες.
Οι επιτροπές παρακολούθησης, η συμμετοχή, ο δημόσιος έλεγχος και η ποιότητα, έδωσαν μια νέα διάταση στην παραγωγή των δημόσιων έργων της ΝΑΜ. Η πρωτοβουλία για την προστασία του Πηλίου που δεν ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο και ο πλημμυρισμός της Κάρλας ήταν προτάσεις που πάλεψε με πάθος και μεράκι.
Σεβάστηκα απόλυτα τους προσωπικούς λόγους της επιλογής του να μη συνεχίσει μαζί μας στην αιρετή περιφέρεια και να είναι υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου.
Θέλω να τον ευχαριστήσω, από καρδιάς, για το έργο του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"