Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ»

Μετά από πολύ καιρό απουσίας για τα θέματα του Περιφερειακού, όπου ο εργολάβος είναι εξαφανισμένος, όπου οι εκκρεμότητες της οδικής ασφάλειας παραμένουν, ενώ τώρα προστέθηκαν και οι δικαιούχοι της Αγριάς που περιμένουν τις αποζημιώσεις τους, εμφανίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Κατσιγιάννης, με επιστολή του για το θέμα του διαγωνισμού του κτιρίου καπνού στο Βόλο.
Ο κ. Γενικός υιοθέτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την πρόσφατη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με την αναγκαιότητα ή όχι νέας απόφασης του Υπουργείου για το διαγωνισμό ανακαίνισης του κτιρίου. Πρόσθεσε, βέβαια, μια μικρή «πολιτική πινελιά» στο κείμενο των τεχνοκρατών του Υπουργείου, «την φιλοτιμίαν ανάγκην ποιούμενος» στις «πιέσεις που ασκούνται» από τις επιστολές του ΤΕΕ και της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας.
Με αφορμή την επιστολή του κ. Κατσιγιάννη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Μαγνησίας, κ. Αναγνώστου, που την τελευταία περίοδο δηλώνει ευθαρσώς σε διάφορα τοπικά μέσα ενημέρωσης την επιθυμία και τη διαθεσιμότητά του να είναι υποψήφιος στο Δήμο Βόλου (ή και στη Νομαρχία;), εκδίδει δελτίο τύπου με το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το Τεχνικό Συμβούλιο κι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου προτείνουν νέα απόφαση για τη δημοπρασία ανακαίνισης του παλιού βιομηχανικού κτιρίου.
Δυστυχώς, με ευθύνη του κ. Πρόεδρου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το συλλογικό όργανο των μηχανικών στο Νομό, ο Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, άδικα «σύρεται σε τροχιά χρίσματος».
Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε για την απόφασή μας ότι δεν απαιτείται νέα εγκριτική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημοπράτηση του έργου».

Ηλίας Β. Ξηρακιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"