«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ Ν ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ»



Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που εισηγείται η Δημοτική Αρχή για την κυκλοφορία των οχημάτων στον Περιφερειακό (τμήμα Γορίτσας- κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς) και την παραλιακή  οδό από τον κόμβο του ΝΟΒ μέχρι τον κόμβο στα «Αστέρια», επαναφέρει και πάλι την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού μέσα από τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας.
Είναι γνωστό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, κατά την έξοδο και την επιστροφή των λουομένων προς και από την Αγριά, δημιουργούνται συνθήκες μποτιλιαρίσματος.
Για πολλά χρόνια όμως η συνοικία της Ν. Δημητριάδος, λόγω καθυστέρησης να ολοκληρωθεί το τμήμα του Περιφερειακού «Γορίτσας-κόμβου στα Αστέρια», υπέφερε από την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού.
Κι ενώ μετά την πρόσφατη απόδοση στην κυκλοφορία του έργου αυτού, τα φορτηγά της ΑΓΕΤ κινούνται υποχρεωτικά από τον Περιφερειακό, ενώ και οι οδηγοί των επιβατικών αυτοκινήτων άρχισαν να επιλέγουν συνειδητά το Περιφερειακό, τη σήραγγα της Γορίτσας και την κοιλαδογέφυρα για την παράκαμψη του κέντρου της πόλης και των συνοικιών, έρχεται σήμερα η ρύθμιση που προτείνει η Δημοτική Αρχή που υποχρεώνει τον οδηγό του ΙΧ να μην επιλέγει για την κίνησή του προς Αγριά τον Περιφερειακό, αλλά το κέντρο της πόλης που θα τον οδηγεί στην παραλιακή Βόλου - Αγριάς.
Στις ώρες αιχμής, όμως, η προσωρινή λύση δεν είναι να μονοδρομείται το τμήμα του Περιφερειακού «Γορίτσας-κόμβου στα Αστέρια» και να   εκτρέπεται η κυκλοφορία στη Ν.Δημητριάδα, αλλά να κλείνει η παραλιακή οδός στο τμήμα της από τον ΝΟΒ μέχρι τα «Αστέρια», ώστε ο Περιφερειακός να είναι η πάγια επιλογή για κάθε οδηγό που κατευθύνεται προς ή επιστρέφει από την πλευρά της Αγριάς, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ροή των οχημάτων – εννοείται με την τήρηση όλων των όρων ασφαλούς λειτουργίας της σήραγγας. Ταυτόχρονα, επείγει να μελετηθεί και να προχωρήσει η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συνάντηση του Περιφερειακού με την παραλιακή Βόλου – Αγριάς, καθώς και η περίφημη «εργολαβία-σκούπα», που δυστυχώς φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι σε περιπέτειες.
Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει ως πόλη να συνεχίσουμε να θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα και η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει τη σθεναρή διεκδίκηση της ένταξης του έργου της επέκτασης του Περιφερειακού, ώστε να προχωρήσει η παράκαμψη της Αγριάς μέχρι τον Βρύχωνα (σε πρώτη φάση), έργο που και οριστική λύση στο μποτιλιάρισμα,  στις ώρες αιχμής, στην είσοδο και έξοδο του Βόλου, από την πλευρά της Αγριάς θα δώσει και την Αγριά ριζικά θα αναβαθμίσει. Παράλληλα, να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή του τμήματος από «Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Λαρίσης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"