Βάστα με να σε βαστώ και ….κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι

Τώρα που τελείωσε το πανηγυράκι που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να παρουσιάσει, για μια ακόμη φορά, στους Βολιώτες τη μελέτη του Μουσείου της Αργούς, μπορούμε να δούμε με ψυχραιμία τις εικόνες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, να διαβάσουμε τις δηλώσεις των παρευρεθέντων, να δούμε πώς δικαιολογούν τη μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσαν (τουλάχιστο 5 χρόνια) και να αξιολογήσουμε τη σκοπιμότητα της “εκδήλωσης”.

Καταρχάς, όσοι οραματίσθηκαν το έργο και ιδιαίτερα εμείς που προκηρύξαμε και ολοκληρώσαμε το διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό (ΔΑ Σκοτινιώτη) για το Μουσείο, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους δρομολογείται η υλοποίηση του.

Το ότι ο σημερινός Δήμαρχος, αρνητής της Αργούς (“ψαρόβαρκα” την αποκαλούσε), έγινε θιασώτης του έργου και πανηγυρίζει υβρίζοντας τους προηγούμενους, χωρίς να απολογείται για τα πέντε(5) χρόνια, είναι μια απλή κωλοτούμπα που δεν εκπλήσσει πια κανέναν, κι ας γελάει το πανελλήνιο με την “άβλη” κληρονομιά του.

Η παρουσία του ‘Αδωνι, βέβαια, δεν ήταν επειδή συμμετέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης στη χρηματοδότηση του έργου, αλλά για να συναντήσει εδώ μια “αδελφή ψυχή” και να “ξεπλύνει” ο ένας τις “πομπές” του άλλου σε πανελλήνια θέαση. Ο μεν αποκαλούσε τον άλλον με το σεξιστικό όρο “παντελονάτο Υπουργό” κι ο άλλος χαζογελώντας, (όπως ο τ. Γεωργίας με την εποποιία),τον αποκαλούσε Δημαρχάρα. “Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”... λέει ο λαός.

Για τη μεγάλη καθυστέρησε που στέρησε από το Βόλο, για πολλά χρόνια, αυτή τη σημαντική πολιτιστική υποδομή, με ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία, ο Άδωνις αρκέστηκε να αναρωτηθεί γιατί αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα. Ο Δήμαρχος, ως παλιός αρνητής του έργου, “βρήκε” την ευκαιρία να ικανοποιήσει το γνωστό πάθος του Άδωνι και να τα ρίξει όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το έργο ήταν προενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αφορούσε μόνο την Περιφέρεια και το Δήμο, που είχαν άλλωστε άριστες σχέσεις. Όταν όμως αποκαλείς την Αργώ ψαρόβαρκα και τη “σέρνεις” στην παραλία για οκτώ(8) χρόνια, ως Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, πώς να κατανοήσεις το μέγεθος της αξίας της άυλης αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Εξέπληξε ο Περιφερειάρχης, που ήταν παρόν, γιατί έσπευσε να δώσει στήριξη στο “γυμνό βασιλιά”, δηλώνοντας ότι δεν δέχθηκε ποτέ πρόταση για το Μουσείο που θα μπορούσε να ενταχθεί ήδη από το 2007. Βάστα με να σε βαστώ, σκέφθηκε, να ανεβούμε στην εξουσία. Οι πολίτες όμως δεν έχασαν τη μνήμη τους. Η ιστορία της πόλης είναι καταγεγραμμένη με γεγονότα και δεν διαστρεβλώνεται κατά βούληση. Όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός κι οι στυλοβάτες του “ξεγυμνώνονται”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΒΟΛΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ: ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ, Η AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ας μιλήσουμε, επιτέλους, για την πόλη μας Ενέργεια και περιβάλλον μείζονα θέματα για την επόμενη 5ετία