ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ τ. ΝΟΜΑΡΧΗ κ. Ι. ΠΡΙΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ «Τ»

Κύριε Διευθυντά ,

Σε μια ακόμη συνέντευξη του στον έγκριτο «Τ» , ο τ. Νομάρχης κ. Ι. Πρίντζος, επιμένει στη γνωστή αντιπολιτευτική του τακτική ότι η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή ανέτρεψε τον «ολοκληρωμένο σχεδιασμό» της δικής του θητείας με αποτελέσματα να χαθούν πόροι και ευκαιρίες για το Νομό.
Είναι, όμως, όπως και ίδιος γνωρίζει, μια προσπάθεια ατελέσφορη γιατί είναι αναγκασμένος να επικαλεστεί στοιχεία ανυπόστατα. Έλεγε π.χ μέχρι πρόσφατα ότι η καθυστέρηση του περιφερειακού οφείλεται στο ότι η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή ανέτρεψε δική του πρόταση για προσωρινή παράκαμψη του δρόμου στο σημείο του αρχαιολογικού τάφου. Τον καλέσαμε δημόσια να μας ενημερώσει ποιοι ιδιοκτήτες στην Αγ. Παρασκευή συμφώνησαν γι’ αυτή την παράκαμψη που θα γινόταν εκτός ζώνης απαλλοτρίωσης. Περιμένουμε απάντηση.
Στην τελευταία, μάλιστα, συνέντευξη του στην εφημερίδα σας είπε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων Χάνια – Κισσός, Αερινό – Ελευθεροχώρι, Αγ. Βλάσιος – Αγ. Γεώργιος και το σημαντικότερο ότι η νέα Αρχή ανάτρεψε το δικό του σχεδιασμό για την προστασία του Πηλίου και την πολεοδόμηση της Κορώπης.
Τα επιχειρήματα αυτά, όμως, διαψεύδονται από τα πραγματικά περιστατικά. Σ’ ότι αφορά τα τρία(3) έργα, είναι γνωστό ότι όταν αναλάβαμε τον Ιανουάριο του 2007 ήταν ουσιαστικά σταματημένα γιατί είχε ξεκινήσει η υλοποίηση τους χωρίς απαλλοτριώσεις τις οποίες ακόμη και σήμερα δεν έχουμε.
Καταφέραμε όμως με την υπερπροσπάθεια όλων (Δήμων, υπηρεσιών και αναδόχων) να εξασφαλίσουμε τη συναίνεση των κατοίκων και σήμερα είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των έργων.
Ειδικά δε για την ανατροπή του σχεδιασμού της τροποποίησης του Π.Δ. προστασίας του Πηλίου και της πολεοδόμησης της Κορώπης είναι καταγεγραμμένες τόσο οι δηλώσεις του τ. Νομάρχη, στα αρχεία των τοπικών εφημερίδων, όσο και οι συζητήσεις-αποφάσεις του Ν.Σ. Τρεις (3) μέρες μετά την παρουσία του σε κοινή συνεδρίαση στο ΤΕΕ, της Δ.Ε ΤΕΕ/Μ, των μελετητών της Κορώπης, της Δημοτικής Αρχής και του υποφαινόμενου, όπου δήλωνε υπέρμαχος της αναγκαιότητας πολεοδόμησης των οικισμών του Πηλίου «οδηγήθηκε» στο Ν.Σ, κάτω από την πίεση της παράταξής του και ομάδας κατοίκων της περιοχής σε στροφή 180 μοιρών.
Οι πολίτες που είναι στις περιοχές των έργων γνωρίζουν τα πράγματα περιστατικά και γι’ αυτό αδιαφορούν για τις δηλώσεις και μας κρίνουν για τη στάση μας. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με νέες δηλώσεις για τα ίδια θέματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"