Ο «ΝΟΤΙΑΣ» ΤΟΥ Ν. ΠΗΛΙΟΥ ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Ως άλλος «Νοτιάς» ο συμπαθής Δήμαρχος της περιοχής κ. Σ. Βακούλας, που διεκδικεί το προνόμιο της αντιπαράθεσής του με τη σημερινή Νομαρχιακή Αρχή κι όχι μόνο, «φύσηξε» και πάλι επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΑΜ για αρμοδιότητες που δεν της ανήκουν ήδη από το 1994, όταν οι κρατικές και «κραταιές» τότε Νομαρχίες μετεξελίχθηκαν σε Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, με συγκεκριμένες και πολύ λιγότερες αρμοδιότητες και πόρους. Οι υπόλοιπες αρμοδιότητες, όπως η μελέτη και η κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση.
Η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή στο πλαίσιο της επικουρικότητας των επιπέδων Διοίκησης και της συνεργασίας που αναπτύσσει με τους Δήμους υλοποιεί, μετά από εξουσιοδότηση της Περιφέρειας ή του Υπουργείου Εσωτερικών, έργα και μελέτες για λογαριασμό των Δήμων.
Ειδικά για το λιμάνι στου Πλατανιά, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, προωθεί με δικούς της πόρους, όπως είχε ανακοινώσει σε κοινή συνεδρίαση των φορέων και της Δημοτικής Αρχής στο Λαύκο, τη σύνταξη μελέτης αναβάθμισης των παλαιών και εν πολλοίς πρόχειρων λιμενικών εγκαταστάσεων του οικισμού. Έχουν προηγηθεί συσκέψεις με εμπειρογνώμονες στον Πλατανιά, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, και προκηρύσσεται η μελέτη. Όταν αυτή ολοκληρωθεί θα διεκδικήσουμε από κοινού με τη Δημοτική Αρχή τη χρηματοδότηση της κατασκευής των απαιτουμένων έργων, ώστε ο Πλατανιάς, που είναι αγαπημένος προορισμός των επισκεπτών, και να διατηρήσει το χαρακτήρα του και να προστατεύεται από τους ξαφνικούς Νοτιάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"