Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ..."εισαγόμενος" από την Περιφέρεια

Μετά από δέκα(10) χρόνια ύβρεων, χυδαιολογίας, προπηλακισμών και εξοβελισμού κάθε έννοιας δημόσιας συζήτησης από τη Δημοτική Αρχή Μπέου χθες φύσηξε και πάλι στην πόλη αεράκι δημοκρατικού διαλόγου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για δυο μείζονα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Δυο κρίσιμα θέματα, όπως η αερορύπανση της τσιμεντοβιομηχανίας και η προσπάθεια εγκατάστασης σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG) στον Παγασητικό, που αφορούν άμεσα την υγεία και την ποιότητα ζωής και πολιτών.
Δυο θέματα που η Δημοτική Αρχή Μπέου όχι μόνο δεν επέτρεψε ποτέ να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά υπονόμευε συστηματικά και συκοφαντούσε τους επιστημονικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών όταν διαμαρτυρόταν ή ζητούσαν τη συζήτηση τους.
Κι όμως οι Επιστημονικοί φορείς, οι σύλλογοι της πόλης και οι κινήσεις πολιτών, μετά από πρωτοβουλία της νέας Περιφερειακής Αρχής, είχαν χθες την ευκαιρία, “ήσυχα ήσυχα κι απλά”, όπως λέει κι ο ποιητής, να συζητήσουν και να απορρίψουν μαζί με το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο και το Επιχειρηματικό Πάρκο ΑΓΕΤ (διαιώνιση της απορρύπανσης) και για τον αποκλεισμό εγκατάστασης LNG στον Παγασητικό. Αναμενόμενη η απουσία της Δημοτικής Αρχής Μπέου που όχι μόνο δεν αντέχει το διάλογο αλλά γιατί έχει ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης LNG ενώ ανέχεται την αερορύπανση υπονομεύοντας την υγεία των πολιτών.
Φιλότιμη κι η προσπάθεια του πρώην περιφερειάρχη να αποστασιοποιηθεί από την προηγούμενη θετική εισήγησή του ψελλίζοντας κάτι περί υπηρεσιακής εισήγησης για να ψηφίσει τελικά “λευκό” για την τσιμεντοβιομηχανία. Κατανοητό αφού είχε ανατρέψει ήδη ότι θετικό είχε δρομολογήσει η τελευταία Νομαρχιακή Αρχή.
Έκπληξη κι ο Γιώργος Μουλάς, εκτελεστικός βραχίονας Μπέου για μια 10ετια, που προσήλθε στο διάλογο, ως εκπρόσωπος των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου.
Θερμά συγχαρητήρια στο νέο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και την πρόεδρο του Συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού για την οργάνωση του όμορφου δημοκρατικού διαλόγου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα οι ανατριχιαστικοί διάλογοι της Πυροσβεστικής

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ