ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ: ΑΠΌΚΤΗΜΑ & ΠΡΟΊΚΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ, ΜΕΓΆΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΎΝΕΣ ΌΛΩΝ ΜΑΣ Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ

 

Οι Δημοτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του Α. Μπέου για την επόμενη 5ετία. Δυστυχώς, η εκλογή του συνδυάστηκε με μια ακόμη γελοιοποίηση της πόλης στο πανελλήνιο από τις επινίκιες δηλώσεις του. Αντί να σχολιάσει τη νίκη του, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ομοφοβικών και σεξιστικών ύβρεων που προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Μέσα δε στη γενική κατακραυγή, ακόμη και η επίσημη ΝΔ, τα τοπικά στελέχη της οποίας στήριξαν “με νύχια και με δόντια” την εκλογή του, αναγκάσθηκε να αποστασιοποιηθεί και να ανακοινώσει ότι ο Μπέος δεν είχε ποτέ τη στήριξη του κόμματος.

Καμιά έκπληξη για τους Βολιώτες που ξέρουν τα έργα και τις ημέρες του στο Δημαρχείο του Βόλου. Αυτό έκανε πάντα, όταν ήθελε να συσκοτίσει τις πομπές του και την αναποτελεσματικότητά στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης. “Πετούσε την μπάλα στη εξέδρα”, με ύβρεις κατά πάντων κι έτσι όλοι ασχολούνταν με το ύφος και τις χυδαιολογίες του και όχι με την ουσία.

Οι ύβρεις και η χυδαιότητα χαρακτηρίζουν, βέβαια, τον ίδιο, αφορούν όμως και όσους, παρά την “αστική τους ευγένεια”, τα ανέχονται και πορεύονται μαζί του για προσωπικούς ή άλλους λόγους που μπορούμε να κατανοήσουμε, αλλά δεν δικαιολογούμε.

Οι εκλογές στο Βόλο, έγιναν κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Ήταν η πυρκαγιά που είχε προηγηθεί τον Ιούλιο, με πρωτοφανείς καταστροφές, μέχρι και εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και κυρίως οι δύο πρωτοφανείς και απανωτές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, που κυριολεκτικά “έπνιξαν” την πόλη, ενώ οι πολίτες βρέθηκαν για πολλές μέρες χωρίς νερό, ρεύμα κλπ.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν όχι μόνο δεν επέτρεψαν ομαλή προεκλογική περίοδο, με αντιπαράθεση επί θέσεων και προγραμμάτων, αλλά οδήγησαν στην αποχή σχεδόν το 50% των εκλογέων.

Υπάρχει, όμως, κι ένα πολύ θετικό στοιχείο που ανέδειξαν αυτές οι εκλογές, το οποίο αποτελεί μεγάλη προίκα και παρακαταθήκη για την πόλη μας. Ήταν η συγκρότηση, μετά από πολλά χρόνια δυστοκίας, κατακερματισμού και άγονων κομματικών ανταγωνισμών, μιας κοινής παράταξης όλων των προοδευτικών και φιλελεύθερων πολιτών που νοιάζονται για τις τύχες της πόλης, αρνούνται να παρακολουθήσουν το ναρκισσισμό και τη χυδαιότητα Μπέου και αγανακτούν με την καταστροφική διαχείριση του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ΣΥΜΜΑΧΊΑ για το ΒΌΛΟ, με επικεφαλής το Νίκο Παπαπέτρο, κι όλους όσους τη συγκρότησαν ή τη στήριξαν με την ψήφος τους, επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη να δώσει συνέχεια και να αγωνισθεί με τους πολίτες για το καλό της πόλης.

Ούτε μια μέρα, πλέον, χαμένη από τη συστηματική και με κάθε μέσο ανάδειξη των πολλών προβλημάτων που “λιμνάζουν” για χρόνια και από την απαίτηση επίλυσής τους, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας κάθε φορά το σύνολο των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια η πόλη γνώρισε σημαντική υποχώρηση κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Ήδη οι πρώτες μάχες κερδίζονται. Καλή αρχή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"