Ο παλαιός αρνητής και σημερινός θιασώτης του Μουσείου της Αργούς

 

Με συγκίνηση, γιατί γίνεται επί θητείας του, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, σε τοπικό κανάλι την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Μουσείου της Αργούς και της επικείμενης έναρξης της κατασκευής του. Όσοι βέβαια παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Δήμου Βόλου πολύ καλά ξέρουν ποιοι οραματίστηκαν, ποιοι σχεδίασαν την προηγούμενη περίοδο κατασκευή ενός σημαντικού για την πόλη Μουσείου, που θα γίνει σημείο αναφοράς και προστιθέμενη αξία για την περιοχή. Θυμούνται πολύ καλά τι έκαναν οι προηγούμενοι και τη έκανε ο ίδιος και τι δήλωνε λίγες ημέρες μετά την εγκατάστασή του στο Δημαρχείο το Σεπτέμβριο του 2014 (στα πρακτικά του ΔΣ). Γιατί το θέμα είναι μια συνέχεια των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών(ΔΑ) και υλοποιείται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση γιατί ο ίδιος ήταν αρνητής και εναντιώθηκε στην κατασκευή του έργου.

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΑ Σκοτινιώτη, έχοντας υπόψη πρόταση της προηγούμενης ΔΑ Βούλγαρη, για τη δημιουργία Μουσείου της Αργούς στο Βόλο, αξιοποίηση την χρηματοδότηση του ΠΕΠ Θεσσαλίας(τεχνική βοήθεια) και προκήρυξε διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για ένα πρωτότυπο έργο. Με τη συμμετοχή σχεδόν εβδομήντα(70) μελετητικών γραφείων ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός το 2014 με την ανάδειξη των τριών πρώτων βραβείων. Η επικύρωση του διαγωνισμού από το ΔΣ δεν έγινε γιατί μέσα στη γενική ισοπέδωση της προεκλογικής περιόδου ο τότε υποψήφιος σημερινός Δήμαρχος ζητούσε με εξώδικα να σταματήσει κάθε δραστηριότητα του Δήμου το οποίο σεβαστήκαμε.

Μόλις ανέλαβε όμως τη ΔΑ δήλωνε με στόμφο όπως έκανε και όλα τα θέματα (βλ ΕΡΓΗΛ κλπ) για μια ψαρόβαρκα(το ομοίωμα της Αργούς) και ότι η κατασκευή του Μουσείου δεν ήταν πλέον στις προτεραιότητες του Δήμου.

Η επικύρωση του διεθνούς διαγωνισμού αναβλήθηκε και δεν ανατέθηκαν έγκαιρα οι κατασκευαστικές μελέτες κι έτσι χάθηκε περίοδος του ΠΕΠ 2014-2020

Τελικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχίστηκε η διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και η ανάθεση, στο πρώτο βραβείο, των αναγκαίων μελετών για να φτάσουμε, σχεδόν μετά από 10 χρόνια, να εξασφαλίσουμε πλέον χρηματοδότηση ε για την κατασκευή στην έναρξη της κατασκευής του έργου. Η πόλη κέρδισε ή έχασε από αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση;

Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη χρηματοδότηση που δρομολογεί επιτέλους την υλοποίηση του έργου. Δεν μπορεί όμως να μας «πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ο αρχικός αρνητής και σήμερα θιασώτης του Μουσείου ως ευκαιρία για να υβρίζει τους προηγούμενους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"