ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ

 Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μετά από μια παράλογη επιμονή των τριών συμβούλων της ομάδας Μπέου ανεβλήθη η επικύρωση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Μουσείο της Αργούς. Ανεστάλη δηλαδή, η "ωρίμαση" των μελετών ενός έργου που θα σημαδέψει το Βόλο για τα επόμενα πολλά χρόνια. Μια υποδομή που αλλάξει την προοπτική της πόλης.
Η επικύρωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού αναβλήθηκε γιατί κάποιοι από άγνοια(;) νομίζουν ότι το ΔΣ μπορεί να αλλοιώνει το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού που γίνεται με αναμφισβήτητους κανόνες, στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων, από έγκριτους αξιολογητές, που επιλέγονται με κλήρωση από πανελλαδικό πίνακα του Υπουργείου που δεν γνωρίζουν ποιους αξιολογούν.
Επέμεναν παρά την έκκληση του Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη ότι πρόκειται για ένα έργο που ενώνει την πόλη, που ότι έγινε μέχρι σήμερα έγινε πάντα με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, που όσο γρηγορότερα ολοκληρώσουμε τις μελέτες τόσο το καλύτερο για την πόλη αφού ξεκινάει η επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 και πρέπει να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.
Δυστυχώς η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν τους επέτρεψε να βάλουν το συμφέρον της πόλης πάνω από τα προεκλογικά και να δουν ότι ήταν ένα τυπικό θέμα επικύρωσης αποτελεσμάτων ώστε να ξεκινήσει η 2η φάση του διαγωνισμού. Κι αν δεν το ήξεραν γιατί δεν ρώτησαν το ΤΕΕ ή το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων της πόλης; Το νέο ΕΣΠΑ έρχεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως πόλη με μελέτες.
Τελικά μετά από επιμονή των ψυχραιμότερων και πρόταση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη έγινε μόνο η παρουσίαση των τριών(3) βραβείων του διαγωνισμού ενώ η επικύρωση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διαγωνισμού θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές ώστε να συνεχίσει ο διαγωνισμός με τις ενστάσεις, την έκθεση όλων των προτάσεων σε δημόσιο διάλογο και τελικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το συμφέρον της πόλης το απαιτεί.





Άποψη από ψηλά (1ο βραβείο)



Προοπτικό Σχέδιο, εσωτερικά (1ο βραβείο)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"