ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ …..ΜΙΚΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Οι πρώτες συζητήσεις μας με τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου στις περιοδείες του υποψήφιου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, καταδεικνύουν το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στην πόλη σ’ ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της πόλης.
Παρακολουθώντας κανείς τη δημόσιο διάλογο της προηγούμενης 2ετίας, είχε την εντύπωση ότι τα μείζονα θέματα που απασχολούσαν τον κάτοικο της πόλης θα ήταν ο Περιφερειακός, το κυκλοφοριακό, το λιμάνι κ.λπ.
Κι όμως αποδεικνύεται ότι σήμερα, που έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων, λόγω της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής και της ύφεσης που βιώνουμε, το κόστος και η ποιότητα του νερού, η καθαριότητα της πόλης και το ύψος των δημοτικών τελών είναι τα θέματα που θέτουν σε προτεραιότητα οι δημότες στους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες.
Είναι σαφές ότι οι λεγόμενες παραδοσιακές αρμοδιότητες του Δήμου είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πολίτη ο οποίος αναρωτιέται: είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες αντίστοιχες με το κόστος που πληρώνει στο δημοτικό ταμείο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στη διαχείριση των παραδοσιακών αυτών αρμοδιοτήτων που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και το κόστος που μας επιβαρύνει;
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η εμπιστοσύνη του δημότη προς τις δικές του δημοτικές και διαδημοτικές υπηρεσίες έχει κλονισθεί, αφού αρκετές φορές την τελευταία περίοδο έχουν αναδειχθεί στην τοπική επικαιρότητα καταγγελίες για την ορθολογική διαχείριση των θεμάτων αρμοδιότητας των οργανισμών και των επιχειρήσεων των Δήμων.
Γι’ αυτό, το μεγάλο στοίχημα των νέων Δημοτικών Αρχών είναι να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να σταματήσει η αμφισβήτηση του πολίτη ότι πληρώνει δυσανάλογα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι ότι είναι υπερβολική η επιβάρυνσή του από το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ ή στο κόστος λειτουργίας των άλλων οργανισμών του Δήμου, γιατί για το δημότη οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι οι απρόσωπες δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο κράτος και αποτελούν γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που τον ταλαιπωρούν.
Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι οι δικές του υπηρεσίες, είναι ο γείτονας που δουλεύει στο Δήμο και πίνει το ίδιο νερό που πίνουμε κι εμείς, που ζει στην ίδια καθαρή ή βρώμικη πόλη, που αμοίβεται από τη συνεισφορά των συνδημοτών του. Είναι η δική του υπηρεσία και θέλει να λειτουργεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και είναι έτοιμος να τη συνδράμει εθελοντικά όπου μπορεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"