ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Κύριε Διευθυντά

«Στο φύλο της χθεσινής έγκριτης εφημερίδας σας δημοσιεύθηκε επιστολή-απάντηση του προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ στην κριτική που ασκήσαμε στον τ. βουλευτή Λάρισας κ. Αγοραστό για τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βόλο.
Ο αγαπητός πρόεδρος "διευκρινίζει" ότι επρόκειτο για μια ομιλία του τ. βουλευτή προς τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τα οικονομικά της χώρας, μετά από πρόσκληση της οργάνωσης, κι ότι οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις τους έδωσαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για την παρουσία ενός υποψήφιου Περιφερειάρχη.
Ο κ. Αγοραστός και βέβαια είναι ευπρόσδεκτός στο Νομό μας με όποια από τις ιδιότητές του. Αυτό που προκάλεσε την παρέμβασή μου ήταν οι απόψεις του για τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δεν μπορεί π.χ. να δηλώνει ότι στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη θα «μετρήσουμε» τα ναι και τα όχι στο μνημόνιο κι όχι την πίστη στο νέο θεσμό, την ικανότητα και το πρόγραμμα δράσης κάθε υποψηφίου για τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων ιδιαίτερα τώρα με τον "Καλλικράτη" που οι Δήμοι ισχυροποιούνται κι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποκεντρώνει το συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος.
Οι τοπικές κοινωνίες, πρόεδρε της νεολαίας της ΝΔ, στη νέα ιστορική περίοδο που διανοίγεται στην ΤΑ με τον «Καλλικράτη», περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην αυστηρή αξιολόγηση υποψηφίων και των προγραμμάτων τους.
Το κράτος αποκεντρώνεται και η αυτό-διαχείριση των τοπικών υποθέσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τις τοπικές τις τοπικές κοινωνίες. Οι πολίτες θα κληθούν στο τέλος να πληρώσουν το λογαριασμό μιας κακής επιλογής.
Γιατί η ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών και η ορθολογική διαχείριση των δημοσίων πόρων θα αντανακλά πλέον ούτε στο κράτος–Διοίκηση ούτε στα κόμματα άλλα στην Αυτο-διοίκηση.
Γι’ αυτό η επιλογή του καλύτερου πρέπει να αποτελεί μοναδικό κριτήριο στις τοπικές εκλογές. Εγγύηση της αποτελεσματικής Αυτοδιοίκησης θα είναι οι πολίτες κι όχι τα κόμματα όπως συμβαίνει με τη Βουλή και την κυβέρνηση.
Όσο για τα υπόλοιπα περί έργων στο Νομό που αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Άλλωστε οι συμπολίτες μας και μας παρακολουθούν και γνωρίζουν τα πεπραγμένα «των παροικούντων την Ιερουσαλήμ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"