«ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΝΙΑ-ΚΙΣΣΟΣ

"Ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης έχει κάθε λόγο να μέμφεται αυτούς που είχαν καταντήσει το δρόμο Χάνια – Κισσός σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας». Ήταν αποκαλυπτικός ο τ. βουλευτής κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος όταν σε πρόσφατη επιστολή του στον τοπικό τύπο κατέγραφε την «ιστορική» πορεία του έργου τα τελευταία τριάντα(30) χρόνια.

Το 2007 που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας το έργο βρισκόταν σχεδόν στο σημείο μηδέν, όπως καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος. Είχαν υλοποιηθεί εργασίες το κόστος των οποίων δεν υπερέβαινε τις 100.000 ευρώ έναντι προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ, δεν είχαν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις ενώ η Περιφέρεια να μας «έδειχνε την κίτρινη κάρτα» της απένταξης γιατί όλοι εκτιμούσαν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωνόταν έγκαιρα.

Αυτή η Νομαρχιακή Αρχή, με τη βοήθεια πολλών, όχι μόνο διέψευσε τις Κασσάνδρες αλλά συνέβαλε με δικούς της πόρους, που αφαίρεσε από άλλες χρήσιμες δραστηριότητές της, με το, καθόλου ευκαταφρόνητο, ποσό του 1. 7 εκ ευρώ για να διορθώσει αστοχίες των μελετών και να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα κατοίκων της περιοχής για στήριξη των παράπλευρών ιδιοκτησιών τους.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα. Η κριτική σ’ αυτή τη Νομαρχιακή Αρχή για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου για το Πήλιο μοιάζει με κακόγουστη φάρσα. Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται. Όποιος νομίζει ότι το έργο δεν υπάρχει μπορεί να συνεχίζει την παλαιά διαδρομή του οδικού κυκλώματος Πηλίου από το «καράβωμα» της Ζαγοράς".

Ηλίας Β. Ξηρακιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"