Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ XΑΝΙΑ – KΙΣΣΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ

«Συνεδρίαση προχθές στην Τσαγκαράδα, δυστυχώς χωρίς την παρουσία μου λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος η Επιτροπής Παρακολούθησης του παραπάνω Έργου παρουσία όμως της υπηρεσίας επίβλεψης και της κατασκευάστριας εταιρείας, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ολοκλήρωσης του έργου που τόσα χρόνια αναμένει το Ανατολικό Πήλιο και όχι μόνο.
Οι ανεξάρτητες αυτές επιτροπές Κοινωνικού Ελέγχου είναι μια καινοτομία που εισήγαγε, στην παραγωγή δημοσίων έργων, η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή. Συγκροτούνται με απόφαση του Νομάρχη και αποτελούνται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και του ΤΕΕ κι έχουν ρόλο αφ’ ενός μεν συμβουλευτικό προς τον κύριο του έργου, αφ’ ετέρου δε ρόλο διαμεσολάβησης και επίλυσης προβλημάτων που ανακύπτουν είτε στη φάση του σχεδιασμού είτε στη φάση της κατασκευής ενός έργου.
Εκφράζουμε λοιπόν την ικανοποίησή μας που ο Δήμαρχος κ. Λεβέντης συνεδριάζει, υπό την προεδρία του, την επιτροπή, παρακολουθεί από κοντά την πορεία του έργου και βοηθάει μαζί με το πρόεδρο του τοπικού Συμβούλιου κ. Φράγκο στην επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν με τους παρόδιους ιδιοκτήτες. Ελπίζουμε κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Αν αυτή η συστηματική συνεργασία γινόταν από το Απρίλιο του 2006, όταν εγκαταστάθηκε ο Ανάδοχος στα Χάνια, είναι σίγουρο ότι το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί και θα είχε δοθεί ήδη στην κυκλοφορία και δεν θα υπήρχε κανένας κίνδυνος επιβάρυνσης είτε της ΝΑΜ είτε του κράτους για τις εργασίες που θα γίνουν μετά το τέλος του 2008.
Δυστυχώς, πρέπει να επισημάνουμε, ότι εκείνη την κρίσιμη πρώτη περίοδο όλοι αρκούνταν στις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής ότι όλα «βαίνουν καλώς» κι ότι τo έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα.
Η κατάσταση σήμερα είναι γνωστή. Αφού χάθηκε ένας πολύτιμος χρόνος δίδεται τώρα ένας άνισος «αγώνας δρόμου» με τις προθεσμίες και τις καιρικές συνθήκες. Ήδη το τελευταίο συνεργείο, της ασφαλτόστρωσης, είναι εδώ κι ένα μήνα στα Χάνια περιμένοντας τη βελτίωση του καιρού για να κατασκευάσει τον ασφαλτοτάπητα των πρώτων 8 από το σύνολο των 12 χιλιόμετρων, που έχουν ήδη προετοιμασθεί. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή του ασφαλτόστρωσης, που είναι και η δαπανηρότερη εργασία, θα ολοκληρωθεί για το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου μέχρι τέλους του 2008.
Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου, με εθνικούς πόρους μετά το 2008, δεν αφορά μόνο τη Νομαρχία Μαγνησίας αλλά και πολλούς άλλους φορείς υλοποίησης έργων του Γ’ ΚΠΣ.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα απένταξης του έργου αλλά αποπληρωμής των εργασιών που θα υλοποιηθούν μετά το τέλος του 2008 από εθνικούς πόρους.
Η Νομαρχιακή Αρχή δεσμεύεται να διεκδικήσει μαζί με τους Δημάρχους τις απαιτούμενες πιστώσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ- Θεσσαλίας.
Δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών οι οποίες υπάρχουν κι έχουν «καταγραφεί» και σ’ αυτούς που είχαν τη διαχείριση του έργου και σ’ αυτούς που δεν διαμαρτυρόταν έγκαιρα. Τώρα είναι ώρα εντατικοποίησης των προσπαθειών για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των έργων. Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συνεργασία στο πλαίσιο των Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ, Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΝΩΜΗ"